شبکه خبری قم : سالهاست كشورهاي صاحبنام فوتبال و باشگاه هاي معروف جهان با داير كردن مدارس فوتبال استعدادهاي نوجوان را شناسايي ميكنند و با سرمايهگذاري بر روي آنها آينده را به نفع خود ترسيم ميكنند و امروز شاهد هستيم بازيكنان بزرگ فوتبال را كه از همين مدارس فوتبال در سطح اول فوتبال جهان ميدرخشند و به الگوي نوجوان و جوانان تبديل شدهاند.
در كشور ما نيز چندسالي است كه مدارس فوتبال به صورت گسترده مشغول فعاليت شدهاند گرچه فعاليت اين مدارس چندان حرفهاي نيست اما شاهد هستيم هر از چندگاهي استعدادهاي درخشاني در اين مدارش كشف ميشوند كه ميتوان با سرمايهگذاري و پرورش اين استعدادها آينده فوتبال كشور را تضمين كرد. محمد سالار وفايي از جمله نوجوانان با استعدادي است كه با رفتن به مدرسه فوتبال استعداد خود را بروز داده است و در زمين چنان با توپ بازي ميكند كه فوتبال او در عين نوجواني چشم نوازي ميكند و اگر به خوبي پرورش يابد ميتواند يكي از اميدهاي آينده فوتبال كشور شود. او حدودا يازده ساله است و ميتواند با حضور در تيمهاي پايه آماده شود تا سالهاي سال در فوتبال كشور عرض اندام كند. محمد مربي خوب را در شناسايي و رشد استعدادهاي نوجوان مفيد ميداند و معتقد است برخي از مدارس فوتبال تنها براي پول داير ميشوند به علت شلوغي ميزان ياد دهي آنها پايين است. در زير گفتگوي كوتاه ما را با اين پديده نوجوان فوتبال استان ميخوانيد؛
- خودت رو بيشتر براي معرفي كن؟ محمد سالار وفايي هستم و كلاس پنجم آموزشگاه شهيد گلدوست درس ميخوانم.
- محمد از چند سالگي فوتبال را شروع كرديِ؟ من از موقعي كه خيلي كوچك بودم فوتبال را دوست داشتم و از 6 سالگي شروع به بازي كردم.
- چرا فوتبال رو انتخاب كردي و الان مهمترين هدفت چيه؟ به نظر من فوتبال يه نوع هنره و از هيجان بالايي برخورداره و براي همين من فوتبال رو انتخاب كردم و مهمترين هدفم اين است كه انشاالله در سالهاي آينده به ليگ برتر ايران و بعد از آن به تيم ملي كشورم راه پيدا كنم و بتوانم با پيراهن تيم ملي براي كشورم افتخار آفريني كنم. - طرفدار كدوم بازيكن و تيم داخلي هستي؟ من عاشق پرسپوليس هستم و علي كريمي الگوي من در بين بازيكنان ايران هست چون دوستانم میگویند که مثل علی کریمی بازی میکنم.
- در بين بازيكنان و تيمهاي باشگاهي اروپايي كدام يك را بيشتر دوست داري؟ من بازي ليونل مسي رو خيلي دوست دارم و علاقمند به تيم فوتبال باشگاه بارسلوناي اسپانيا هستم.
- محمد آيا اين مدارس در پيشرفت استعدادهاي نوجوان موثر است؟ بعضي از مدارس فوتبال واقعا با شاگردان خود خوب كار ميكنند و براي بچهها وقت ميگذارند كه اين مدارس در پيشرفت استعدادها موثر هستند اما برخي ديگر از مدارس اين طور نيست فقط پول ميگيرند و اين قدر كلاسها شلوغ هستند كه ميزان ياددهي در آنها خيلي پايين است و مربي نميتواند براي همه بچهها وقت صرف كند.
- آموزش و پرورش چه نقشي در رشد ورزشكاران دارد؟ آموزش و پرورش ميتواند با برگزاري مسابقات مختلف همانند برپايي المپيادهاي ورزشي در جهت رشد و شكوفايي استعداداي نوجوانان و در نهايت تقويت ورزش كشور گام بردارد. - به نظر شما مهمترين اتفاق ورزشي سال 90 از نظر شما چه بود؟ براي من از دست دادن اسطوره فوتبال و فوتسال ايران ناصر حجازي و بابك معصومي از غمناكترين اتفاقات ورزشي در سال گذشته بود.
بهترين خاطره ورزشي شما چيه؟ انتخاب بازيكن اصلي آموزش و پرورش ناحيه 3 قم و اعزام به شهركهك براي انجام مسابقات استاني از بهترين خاطرات من است.
شما با مربيان مختلفي كار كردين، كار كدام رو بيشتر ميپسنديد و چرا؟ آقاي محمد جعفري از مربياني بود كه بنده با ايشان خيلي پيشرفت كردم ايشان از دانش بالايي برخوردار است و ضمن اينكه اخلاق خوبي دارند با شاگردان خود صداقت دارند و با آنها با محبت رفتار ميكنند و سعي ميكنند به بهترين نحو ممكن آموزشهاي لازم را به شاگردان خود بدهند.
محمد در پايان اگر صحبتي داريد بفرماييد؟ در پايان از پدر و مادر و برادرم كه مشوق اصلي من در فوتبال بودند كمال تشكر را دارم همچنین جا دارد از آقای پجه باشی که از مدیران موفق ورزشی استان میباشد و زحمات زیادی برای دانش آموزان متحمل میشود، تشکر فراوان دارم. |